...mert minden kutya megérdemli, hogy boldog legyen! Ha szeretnél jó Gazdija lenni, ha szeretnéd tudni, mit miért csinál, ha jó kapcsolatot szeretnél a kutyáddal, de legyen szófogadó is: akkor itt a helyed!

Egri kutyasuli a Tükör módszer jegyében

Alapfokú tanfolyam tematika

2015. december 17. - Kardosszilvi

Avagy mit lehet itt tanulni?

Az alapfokú tanfolyam 14 alkalom (alkalmanként másfél óra).

TÉMA

1. Közös játék a kutyáknak egymás közt, szocializáció, szocializációs problémák feltárása, figyelem építés, szemkontaktus gyakorlása, ültetés, klikker használat, behívás szabályai.

2. Fektetés, szemkontaktus ülve, fekve, láb mellett fekvés, felugrálás kezelése, a 9 főbűn, amelyet nem hagyhatunk rá a kutyánkra, Ebathlon játék (tudom-e, mit szeret a kutyám?)
3. Elméleti előadás: Tanuljunk kutyául! (Mit vár el a kutya a gazdától? Mitől lesz jó gazda egy gazda? Hogyan lesz kiegyensúlyozott, nyugodt és szófogadó a kutyánk?
4. Honnan tudjuk, hogy mennyire kötődik hozzánk a kutyánk? (Kötődési teszt) Miért fontos, hogy kötődjön? Hogyan érjük el? Etetési tanácsok, lábnál követés szemkontaktussal, kulturált séta laza pórázon, helyben maradás alapok, Ebathlon játék (Transzporter)
5. Terepfoglalkozás: pórázfegyelem éles helyzetben, ütemváltások, irányváltások, hátraarc. 
6. Alapállás, előre igazodás, ültetés eltávolodással, fektetés eltávolodással. Hogyan használjuk a hangunkat ha vezényszót adunk ki, ha dícsérünk, ha tiltunk?
Játék a kutyával: játékra hívás módjai, birkózás, kergetőzés, lopkadás, blokkolás 
7. Lábnál követés pórázon, vizsgabemutató, túlkötődés teszt. Miért probléma a túlkötődés? Tűz-víz technika: hogyan tiltsuk le a kutyát valamiről? Ebathlon (Aratás)
8. Pórázfegyelem terepen, utcán, közlekedési eszközök használata, városi zavaró ingerek és szembejövő kutyások kezelése,talált élelem megtagadása.
9. Hosszú helyben maradás, Gyere - gyere ide! Mi a különbség? Rövid előadás a behívásról, behívóverseny Ebathlon (Sípálya)
10. Csoportkerülés (idegenekkel szembeni semleges viselkedés), kutyakommentár (mit mond a kutya?) Akadályok használatának megtanulása, miért jó, ha tud akadályokon közlekedni?
11. Vizsga gyakorlása egyesével, elemzéssel, tanácsokkal, elvárások növelése jutifalat nélkül. Mit tegyünk, ha a kutyánk verekszik?
Életmód programok, kutyás sportok
12. Élelemmegtagadás, közös séta (egyéni kérdések megbeszélése, mennyire hagyja a kutya, hogy a gazda matassa? Mitől függ ez? Kutya az orvosnál)
13. Néma beszélgetés (klikkeres játék): felkészülés a klikker magasabb szintű használatára. Ebathlon: kugli
14. Vizsga

A bejegyzés trackback címe:

https://egrikutyasuli.blog.hu/api/trackback/id/tr228179916