...mert minden kutya megérdemli, hogy boldog legyen! Ha szeretnél jó Gazdija lenni, ha szeretnéd tudni, mit miért csinál, ha jó kapcsolatot szeretnél a kutyáddal, de legyen szófogadó is: akkor itt a helyed!

Egri kutyasuli a Tükör módszer jegyében

Küldetés - avagy mi a cél?

2015. november 23. - Kardosszilvi

Miért kutyázok?

 

- Mert kisgyerek koromtól kezdve megmagyarázhatlan vonzalmat érzek a kutyák iránt. Mindig is tudtam, hogy a kutyákkal akarok foglalkozni, hogy csodálatos lények. Ezért vittem haza minden utcán látott kóbor kutyát, családom nagy örömére... 

- Mert mióta komolyabban is tanulok a kutyákról, rájöttem, hogy amit addig csak éreztem, az igaz: a kutyák tényéeg csodálatos lények. Sokkal többek, mint valaha is képzeltem volna. 

- Mert annyi mindent kaptam a kutyáktól, hogy kötelességem ezt visszaadni nekik azzal, hogy minél többnek segíthessek boldogan élni: legyen az akár egy mentendő kutya, akinek gazdit keresek, akár egy gazdás kutya, aki boldogtalan.

 

Mi a célom?

 

- Hogy a kutya, mint faj az őt megillető státuszba kerüljön az ember mellett: Ő a legjobb barátunk, bánjunk vele ennek megfelelően. Persze tudom, hogy a világot nem válthatom meg, és nem menthetek meg minden egyes kutyát. De ahogyan azt állatvédő körökben sokszor idézik: "Nem tudod megváltoztatni a világot, ha megmentesz egy állatot, de annak az állatnak megváltozik a világ!" És nekem ennyi elég.

- Hogy az a kutya, ami volt olyan szerencsés, hogy szerető gazdihoz kerüljön, aki akar tenni azért valamit, hogy a kutyája boldog lehessen, azt ehhez hozzásegítsem. Hogy megtanítsam a gazdiknak, hogyan lehetnek jó gazdik, hogyan lehet a kutyájuk boldog. "Mert minden kutya megérdemli, hogy boldog legyen" :)

- Hogy azokon a kutyákon is segíthessek, amelyek nem voltak ennyire szerencsések, nem kerültek szerető gazdihoz, és akár új gazdit keressek nekik, akik életük első gazdiját találhassam meg. Ezért dolgozom az állatvédelemben 2002 óta (már ha az önkéntesmunkát is munkának nevezzük :) ). Fő feladatomnak a megelőzés fontosságának terjesztését tartom, azaz a felelős állattartást, melynek alapja az ivartalanítás. Ugyanis jelenleg sokkal több a gazdikereső kutya, mint ahánynak valaha is esélye lenne gazdira találni. Konkrétan több a kutya, mint a jó gazdi. Ezért célom, hogy meggyőzzem az embereket, ne hagyják szaporodni felelegesen kutyáikat (és macskáikat), hogy "Jusson mindnek szerető gazdi!" (Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület)

- Hogy a kutyák csodálatos képességeit "kihasználva" segíthessünk embertársainkon és szerencsétlen sorsú fajtársaikon: ennek érdekében dolgozom terápiás kutyáimmal mind beteg vagy rászoruló gyerekeknél-felnőtteknél, mind ép gyerekek iskoláiban a felelős állattartásról tanítva. (Mondjunk Mancsot! Terápiás és Segítőkutyakiképző Egyesület)

 

Állatvédelmi tevékenység

 

- 2002 óta különböző budapesti állatvédelmi csoportosulások, alapítványok, egyesületek keretein belül állatmentéssel, gazdikereséssel, a felelős állattartás oktatásával foglalkozom. 2007-ben megalapítottuk néhány társammal a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesületet, ahol főleg a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt és országos ivartalanítási akciókat szervezünk, valamit ovikba, iskolákba járunk állatédelmi oktatást tartani.

www.zoldzebra.huFacebook oldalunk

 

Terápiás munka

 

- A Zöld Zebrában kezdtük a kutyás terápiát, mivel az állatvédelmi oktatás tartásához is szükséges a terápiás vizsga a kutyának. De ha már így alakult, kaptunk a lehetőségen és egy pályázat lehetőséget adott a XI. kerületi Montágh Imre Általános Iskolában egy majd egy éven át tartó terápiás munkára, melyről bővebben a ZZ oldalán olvashatsz, vagy nézd meg ezt a kis videót rólunk: 

- Eger mellé költözésem óta a helyi Állatokat Védjük Együtt Alapítvánnyal működöm együtt, de a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvánnyal is kapcsolatban vagyok. Ideiglenes befogadóként segítek gazdira találásig a bajban lévő kutyusoknak. 

Facebook oldalunk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egrikutyasuli.blog.hu/api/trackback/id/tr758102800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.